Program 2021. - 2025.

Ruralni razvoj

S obzirom da se Križevci sastoje od 59 naselja ruralni razvoj važan je za cjelokupni razvoj grada. U ovom mandatu samo sredstva za mjesne odbore su povećana 100% dok su ukupna ulaganja u sela nadmašila ona u deset prijašnjih godina.

Mnogobrojne ceste su obnovljene, neke i novoizgrađene, odvodnja i vodovod u desecima kilometara, izgradnja dječjih igrališta, autobusnih stanica. Neki domovi su obnovljeni dok su neki kompletno rekonstruirani, izgrađene su tri nove mrtvačnice te uvedene neke nove manifestacije.

Smatramo da je to bio dobar smjer i da u idućem razdoblju trebamo nastaviti daljnja ulaganja. Još puno društvenih domova čeka na obnovu u našim selima, baš kao i izgradnja vodovoda.

Konkretne mjere

Nastavak obnove društvenih domova

Društveni domovi kao centar života u našim prigradskim naseljima moraju biti po današnjem standardu života i možemo slobodno reći da ćemo ih do kraja idućeg mandata sve obnoviti.

Uvođenje javnog prijevoza

Naši građani u okolnim naseljima zaslužuju jednostavan pristup svim resursima i uslugama koje grad pruža. Kako bi to mogli česta prepreka im je prijevoz do grada. Zato ćemo u idućem mandatu uspostaviti javni prijevoz za sve građane koji će biti dostupan svima, a zasnovan na zelenim tehnologijama. Plan održive mobilnosti je već ugovoren i ovih dana će krenuti ankete po našim naseljima kako bismo prepoznali prave potrebe stanovnika. 

Izgradnja vodovoda

Usprkos činjenici da smo u mandatu izgradili više vodovoda nego itko prije, ostalo je još previše građana koji tu blagodat modernog doba nemaju. Zato ćemo nastaviti graditi vodopskrbnu mrežu i dalje još jačim tempom nego do sada.