Program 2021. - 2025.

Djeca i mladi

Najvažnije poglavlje našeg izbornog programa u novom, ali i za proteklo razdoblje, bilo je ono posvećeno djeci i mladima. Čak 62 milijuna kuna uloženo je u različite projekte i programe za djecu i mlade. Tu se posebno ističe izgradnja nove sportske dvorane, obnova osnovne škole i gradskog vrtića te dogradnja vrtića, nekoliko novih manifestacija za djecu, čak 13 dječjih igrališta po prigradskim naseljima, obnovljeno je i izgrađeno nekoliko novih igrališta u gradu, izgrađen skate park, postavljeno čak 14 autobusnih stajališta za djecu u naseljima, a dodatno su osigurani pješački prelazi pored škola i drugo. 

U idućem razdoblju naglasak će biti na višem standardu života za roditelje kao što je osiguranje mjesta u dječjim vrtićima te izgradnja novog naselja za mlade obitelji. Mladima izvan grada je pak potrebno osigurati jednostavan dolazak u grad što će se rješavati novim javnim gradskim prijevozom.

Konkretne mjere

Izgradnja novih dječjih igrališta

Usprskos tome što su izgrađena mnogobrojna dječja igrališta još uvijek ima prostora i potrebe za novima. Cilj u novom mandatu bit će izgradnja dječjih igrališta u svim naseljima, a također u gradu povećati gustoću i pokriti dijelove grada koji još nemaju dječje igralište. Također je potrebna kontinuirana obnova postojećih, kao i kvalitetno održavanje.

Proširenje dječjeg vrtića

Povećanje zaposlenosti u gradu rezultiralo je potražnjom za dječjim vrtićima. Povećanje kapaciteta nije jednostavno i iziskuje velika ulaganja. No to ulaganje je jedini način i zato smo krenuli u dogradnju. Već 2021. bit će gotova prva faza i odmah nastavljamo dalje. Vjerujemo da će do kraja godine vrtić biti spreman za korištenje.

Izgradnja novog naselja

Iako nije direktno povezano s programima za djecu i mlade, osiguravanje vlastitog doma od presudne je važnosti za mlade obitelji pa tako i za njihovu djecu. Križevci već godinama imaju problem s ponudom stanova na tržištu, ali i s dobrom lokacijom za izgradnju. Grad je zato krenuo u projektiranje potpuno novog naselja, prilagođenog današnjim standardima i održivim tehnologijama. Trenutno je u izradi koncept urbanističkog plana Kosov breg koji će u punoj izgrađenosti moći primiti do tisuću ljudi.