Program 2021. - 2025.

Infrastruktura

Infrastruktura kao preduvjet daljnjeg razvoja bila je dobrim dijelom zanemarena godinama. U mandatu je što obnovljeno što izgrađeno čak 18 kilometara cesta te isto toliko kilometara vodovodne mreže. Kompletno je obnovljeno nekoliko raskrižja i ulica u gradu s cjelokupnom podzemnom infrastrukturom. Dakako, radilo se i na uređenju samog centra grada.

Nakon što se provede projekt odvodnje i vodoopskrbe u aglomeraciji Križevci, vrijedan preko 200 milijuna kuna, praktički će sve ceste kroz stambene zone imati kompletnu infrastrukturu.

Ostaje nam problem raznih spojnih cesta te obilaznica kako bi se rasteretile baš one ceste u kojima ljudi žive. One su na redu za asfaltiranje i izgradnju u idućem razdoblju.

Osim toga, Grad mora imati osiguran brzi internet kao standard u današnje vrijeme i na tome se intenzivno radi posljednjih godinu dana mandata te će se rezultati vidjeti vrlo brzo.

Konkretne mjere

Odvodnja i vodoopskrba u aglomeraciji Križevci

Najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada. Nažalost, s kašnjenjem od dvije godine zbog problema koje smo uspješno razriješili dolaskom na vlast. Planira se izgradnja 53  kilometara nove odvodnje, te 10 kilometara vodovoda čime ćemo konačno spojiti gotovo sva naselja bez vode na vodovodnu mrežu. 

Nastavak izgradnje brze ceste

Nakon završetka nadvožnjaka u Bjelovarskoj ulici, za grad idući važan prometni projekt bit će nastavak brze ceste prema Koprivnici. To je posebno važno iz razloga što će ona u praksi postati istočna obilaznica grada i rastereriti gradske ulice od kamiona, ali i općenito tranzitnog prometa. Tijekom mandata lobirat ćemo za što skoriju izgradnju i vjerujemo da ćemo uspjeti kao što smo uspjeli i s izgradnjom nadvožnjaka.

Brzi internet

Obećanje koje se daje barem dvadesetak godina no iz pozicije grada nije tako lako za provesti. Još od vremena kad je država prodala svu infrastrukturu stranim vlasnicima vode se sporovi i pregovori između gradova i pružatelja usluga. Uvidjevši da je sama izgradnja telekomunikacijske kanalizacije uzaludna krenuli smo u ozbiljno pregovaranje s telekomunikacijskim operatorima te će rezultati biti vidljivi već u 2021. godini.

Zapadna obilaznica

Zapadna obilaznica grada spominje se trideset godina no uvijek je bilo prioritetnijih ulica. Sada je i ta tema došla na red i, kako bismo građanima osigurali mirniji život u gradu, pokrenuli smo izradu dokumentacije upravo za tu prometnicu. Kad se ishode svi papiri i dobiju financijske procjene lobirat ćemo kod Hrvatskih cesta da zajedno provedemo i taj projekt.

Spojne ceste

Nakon asfaltiranja svih cesta u stambenim zonama na red dolaze i ostale spojne ceste. Neke od njih su ceste Erdovec – Lemeš, Brckovčina – Sv. Martin, Prigorska ulica.

Sustav javnih bicikala

Javni bicikli kao usluga koju građani mogu koristiti u svakom trenutku za gradski prijevoz. Osim što je ekološki, bicikliranje poboljšava zdravlje građana te smanjuje gužve u prometu.