Građanska inicijativa Volim Križevce u suradnji s Čokolaterijom Hedona d.o.o. i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci pokrenula je crowdfunding kampanju “Choco Bar by Hedona” za opremanje Choco Bara, čije je otvaranje planirano na jesen 2017. godine u središtu Križevaca. Manje od tri dana bilo je potrebno da se prikupe sredstva u protuvrijednosti 5000 američkih dolara, iznos potreban za opremanje kuhinje i šanka, odnosno kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu. Otvaranje Choco Bara će omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom. Kampanja traje još 18 dana, a definiran je dodatni cilj.

Samu crowdfunding kampanju su isplanirali i pokrenuli pripadnici građanske inicijative Volim Križevce sa zaposlenicima , koju je početkom godine okupio nezavisni kandidat za gradonačelnika Križevaca Mario Rajn sa željom da ta šira platforma okuplja i osnažuje volontere koji rade na konkretnim projektima za dobrobit lokalne zajednice i ljudi križevačkog kraja. S obzirom na veliku podršku kampanji od strane građana, definiran je novi cilj prikupiti dodatnih 2000 dolara, kako bi se i najmlađima pokazalo da su Križevci mali grad velikih mogućnosti i jednakih prilika za sve. Građanska inicijativa Volim Križevce će i ubuduće podržavati sve vrijedne lokalne projekte.

U Čokolateriji Hedona od osnutka 2013. do danas je zaposleno devet osoba, od kojih su šest osobe s invaliditetom. Uz otvaranje novih radnih mjesta i pokazivanje pozitivnog primjera drugima, ovom kampanjom žele nastaviti proizvoditi čokolade i praline za još širu publiku i da njihov Choco Bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade. Zamislili su ga kao mjesto za okupljanje i uživanje u raznovrsnoj ponudi vrhunskih proizvoda križevačke čokolaterije. Ovisno o visini donacije, svaki podržavatelj crowdfunding kampanje dobit će Hedonine čokoladne proizvode, ali i druge poslastice.

Više na Index.hr | Večernji.hr | Križevci.info | Prigorski.hr | ePodravina.hr