Dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca udaljena je gotovo 10 minuta hoda od matične škole. Da bi došla do nje, djeca dva puta prelaze prometnicu. Zato će se nova dvorana graditi u dvorištu škole. Neće to biti samo školska, već i gradska sportska dvorana. No, učenici škole će je koristiti za sve svoje aktivnosti. Izvan radnog vremena škole, dvorana će biti na raspolaganju za komercijalni najam klubovima i rekreativcima.

U sklopu dvorane izgradit će se novo parkiralište sa 41 parkirnim mjestom i okretište za autobus, kao i novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište. Sada su postojeća vanjska igrališta u iznimno lošem stanju jer se u njih nije ulagalo preko 30 godina.

Ukupna površina nove dvorane iznosi 2500 m2 i sadržavat će ukupno 6 terena (s preklapanjem):
– jedno glavno košarkaško dim. 28,0×15,0 m,
– jedno glavno rukometno dim. 40,0×20,0 m
– dva košarkaška school court dim. 22,0×12,80 m
– jedno manje odbojkaško igralište dim. 18,0×9,0 m
Bit će izgrađena i tribina s oko 600 mjesta.

Imat će zaobljeni krov i visinu od 13,5 metara, što je dovoljno za sve aktivnosti koje će se u njoj održavati. Osim samog borilišta i popratnih prostrija, u aneksu dvorane bit će izgrađena nova knjižnica, kuhinja te velika blagavaona.
Velik problem u matičnoj školi je nedostatak adekvatne blagavaone jer je postojeća improvizirana iz više prostorija.

Nakon što se izgradi ova dvorana, u matičnoj školi će se osloboditi navedene prostorije, pa će i Osnovna škola Ljudevita Modeca imati uvjete za prelazak predmetne nastave u jednu smjenu. OŠ Vladimira Nazora će već nadolazeće školske godine prijeći u jednu smjenu s predmetnom nastavom, dok se za OŠ Ljudevita Modeca to očekuje u školskoj godini 2021/2022. A jedna smjena znači da će djeca imati slobodno posljepodne za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Završena je javna nabava i čeka se da istek svih zakonskih rokova, kako bi početak radova mogao biti tijekom kolovoza.
Završetak radova planiran je za kraj travnja 2021. godine, kako bi dvorana u potpunosti bila spremna za školsku godinu 2021/2022.

Dana 1. srpnja 2020. godine u 9 sati održat će se javno predstavljanje projekta nove Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i projekta opremanja multimedijalne dvorane u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.
Kako bi se mogle poštivati sve epidemiološke mjere, predstavljanje će se održati u dvorani u RCTP-u.
Dođite, sudjelujte, pogledajte kako će izgledati ovi objekti, kada će početi radovi i tko će ih sve moći koristiti kada budu završeni!