Mario Rajn, kandidat grupe birača, bio je bolji od Branka Hrga u prvom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Križevaca! Rajn je, prema rezultatima koje je Gradsko izborno povjerenstvo prikupilo sa svih 100 posto biračkih mjesta na području grada, osvojio 40,12 posto glasova, nadvisivši Hrga, dugovječnoga gradonačelnika, predstavnika koalicije HDS, HDZ, HSLS, Mreža, koji je dobio 36,65 posto. Oni će dvojica u drugom krugu u nedjelju 4. lipnja voditi odlučujući “boj” za prvoga čovjeka grada.

Rajnov veliki uspjeh u konkurenciji za gradonačelnika okrunjen je i pobjedom u izboru za Gradsko vijeće, gdje njegova kandidacijska lista grupe birača ima relativnu većinu, tj. 8 mandata proizašlih iz 32,59 posto glasova s birališta. Lista HDZ-a (nositelj Mato Devčić) dobila je 19,84 posto glasova i osigurala si 4 mjesta, kao i lista koalicije SDP-HSS BR-HNS-HSU-Laburisti s osvojenih 19,62 posto glasova, a čiji je nositelj Ivan Majdak. U Gradskom vijeću će koalicija HDS-HSLS nositelja Branka Hrga, dosad s većinom (koja je bila HSS-ova), imati 3 vijećnika (14,86 posto) a HSS, nositelja Marijana Vukovića s osvojenih 6,59 posto i Mreža koju je nosio Hrvoje Gužvinec (6,47 posto glasova) imat će po 1 predstavnika u Gradskom vijeću Križevaca.

U prvim dojmovima nakon objave rezultata Rajn je zahvalio biračima “i na selu i u gradu” i poručio da je cilj, koji je njegov tim zacrtao prije godinu dana, sad uvelike ostvaren.
– Čestitam svima i pozivam sve glasače da se i u drugom krugu odazovu u još većem broju. Zadovoljan sam i rezultatom za Gradsko vijeće, mi smo svi tu građanima da služimo i zato čestitam i Hrgu na ulasku u drugi krug, a zahvaljujem i svim prijateljima, volonterima, glasačima. Ovo nisam doživio kao borbu za život i smrt, već iznimno sam zahvalan svima i ponosan. Mi smo u koaliciji s građanima jer zastupamo grupu birača – smireno je rekao Rajn, ne djelujući opijenom ishodom, ali priznavši da intimno priželjkuje u drugom krugu 60% glasova.

Više na ePodravina.hr 1 | ePodravina.hr 2 | Križevci.info | Večernji.hr | Prigorski.hr | Direktno.hr | Drava.info | Klikaj.hr