Izborom predsjednika danas, 26. lipnja 2017. godine konstituirano je Gradsko vijeće Grada Križevaca. Konstituirajuću sjednicu je na temelju odluke Ministarstva uprave sazvala Elizabeta Repić Perković, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Marko Katanović (SDP), dok su za potpredsjednike izabrani Eduard Krmpotić (Grupa birača) i Mato Devčić (HDZ).

Sjednica je započela izborom Mandatne komisije, verifikacijom mandata članica i članova Gradskog vijeća te izborom vijećnika koji je predsjedavao sjednicom do izbora predsjednika. Ova čast pripala je Saši Ružiću, a potom je uslijedila svečana prisega svih vijećnika.

Zahvalu svima na pruženom povjerenju uputio je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, a njemu je na izboru čestitao gradonačelnik Mario Rajn.
Gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje da će ovo Gradskog vijeće biti spoj mladosti i iskustva te da će svi zajedno raditi za dobrobit Grada Križevaca.

S nekoliko riječi obratio se i novoizabrani potpredsjednik Gradskog vijeća Mato Devčić posebno naglasivši kako će svi zajedno uključiti snage i doprinijeti razvoju Križevaca.

Više na Križevci.hr | Prigorski.hr | Križevci.info | ePodravina.hr | Klikaj.hr